Northwestern University Visitors Center

  • Client: Perkins & Will
  • Location: Evanston, IL
  • Size: 173,500 square feet
  • Services Provided: Mechanical, Electrical, Plumbing, Fire Protection Engineering

This project involves a new, modern visitor center to welcome prospective students and their families. The building will include a 160 seat auditorium, two-story lobby and reception area, presentation and meeting rooms, support staff offices, break rooms, storage, and a shipping and receiving area. The visitors center includes a 7 level, on-grade parking structure which will accommodate approximately 364 to 439 cars. The project is designed for a minimum goal of LEED CI-Silver certification with sustainable features such as a geothermal heat exchange system as well as reserved spaces to charge electric cars.

Completed in 2014